Spať na novinky
Aktuality z Nemocnice Bory
mammacentrum komplexne vysetrenia a liecba nadorov prsnika

Na vyšetrenie prsníkov sa môžete objednať už aj online

Pre pacientov Nemocnice Bory sme spustili novinku – online objednávanie na vybrané vyšetrenia.

mammacentrum komplexne vysetrenia a liecba nadorov prsnika

Online rezervácia mamografie či sona prsníkov

Pacientky Mammacentra Nemocnice Bory sa môžu objednať na mamografické vyšetrenie či sono prsníkov nielen telefonicky cez naše kontaktné centrum na čísle 0950 105 510, osobne na recepcii nemocnice, ale aj online prostredníctvom nášho rezervačného systému.

Vyšetríme pacientky z celého Slovenska

Vyšetrenie prsníkov môžu absolvovať všetky pacientky na základe výmenného lístka od svojho odborníka nielen z Bratislavy, ale aj celého Slovenska.

Ultrazvuk počas dojčenia

Pacientky, ktoré dojčia, môžu podstúpiť ultrazvukové vyšetrenie prsníkov (USG Mamo). Ultrazvuk prsníka neovplyvňuje dojčenie, ani kvalitu či množstvo materského mlieka. Vďaka USG prsníka aj počas dojčenia je možné včas prípradné diagnostikovať patologické útvary či zápalové.

Rezervujte si vyšetrenie

Ako sa na mamograafické vyšetrenie objednať cez rezervačný systém

Objednávanie online prostredníctvom webu je jednoduché a ušetrí pacientom čas.

  1. Objednávanie je dostupné od 1. júla 2024 pre rádiodiagnstické pracovisko – mamografické vyšetrenie a ultrazvukové vyšetrenie prsníkov
  2. Vyberte si pracovisko – službu cez online booking
  3. Termín, kedy by ste chceli mamografické vyšetrenie absolvovať. Vyšetrenie môžu na základe žiadanky absolvovať pacienti z celého Slovenska.
  4. Vyberte si časový slot v daný deň.
  5. Vyplňte údaje ako meno, priezvisko, rok narodenia, kontakt – email a telefón.
  6. Po rezervovaní termínu vám príde potvrdzujúca SMS a email s potrebnými inštrukciami.
  7. V prípade, že nie je možné rezervovať slot alebo vám neprišla potvrdzujúca notifikácia, kontaktujte, prosím, naše kontaktné centrum na čísle 0950 105 510.
  8. V prípade, že chcete termín mamografického vyšetrenia zrušiť alebo preplánovať taktiež kontaktujte naše kontaktné centrum na čísle 0950 105 510 alebo kliknite na link uvedený v potvrdzujúcom emaily.

Mammacentrum komplexna starostlivost o prsniky rakoviny prsnika

Mammacentrum Bory

Mammacentrum Nemocnice Bory je komplexné pracovisko starostlivosti o prsníky. Pacientky z celého Slovenska môžu absolvovať vyšetrenie na základe žiadanky od svojho gynekológa. Čakacie doby na vyšetrenie sú veľmi priaznivé, na niektoré vyšetrenie dostanete termín dokonca do jedného mesiaca.

Prístrojové vybavenie mamografického pracoviska:

  • Dva mamografické prístroje od značky Siemens Healthineers s možnosťou biopsie prsníka. Prístroje sú vybavené špičkovým softvérom, ktorý počas vyšetrenia automaticky vyhodnocuje optimálnu silu kompresie prsníka vzhľadom k veľkosti prsníka. V praxi to znamená, že prístroj redukuje dávku žiarenia a taktiež zvyšuje komfort pacientky pri samotnom vyšetrení.
  • Jeden z mamografických prístrojov dokáže technicky vykonať mamografiu aj s opakovaným snímkovaním vo viacerých uhloch. Tomosyntéza umožňuje hodnotiacemu lekárovi prezrieť mamografickú snímku vo viacerých vrstvách a odhalí aj ložisko, ktoré by mohlo byť pri štandardnej mamografickej snímke prekryté.
  • Štyri ultrazvukové prístroje v najvyššej triede od firmy GE.